Det största lilla bästa skivbolaget                                                                                                      undefinedsounds.se © 2010

 

 

 

 

Gå å Bada

///////////////

 

 

 

Gå å Bada som band har aldrig bildats (och kan därför ej splittras) utan har sedan1977 drivits som ett "happeningprojekt" av Mats Olsson och Hasse Lindell. De första åren framträdde duon på gator i Eskilstuna, Köpenhamn och Stockholm med endast gitarr, sång och munspel. 1980 fann man dock formen med att bjuda in musikervänner till spelningarna.

Regeln var (och är ännu) att de som kommer på repetitionen dagen innan spelningen får vara med på konserten.
Oftast medverkar ett dussin musiker på scenen - rekordet är 18 stycken vilket inträffade på Musikkaféet (KFUM) den 27 mars 1981. Som minst har det varit noll personer på scenen: Detta inträffade när Gå å Bada medverkade på en rockbandstävling på diskotek Space i Nyfors den 18 april 1981. Eftersom arrangören ville ha med Gå å Bada så ställde gruppen givetvis upp (genom att vara åskådare till sig själva) och genom att placera skyltdockor på scenen samt att visa en dokumentärfilm om Djurgårdsfestivalen som Mats Olsson producerat till några låtar som spelades direkt från LP-skivan " Aktiv PR" som Gå å Bada medverkade på. Gå å Bada gick ej till final.

Robert Broberg samt Lustans Lakejer är några av de svenska grupper som haft förmånen att ha Gå å Bada som förband. Robert Broberg är blev ännu en fan till gruppen.

Lustans Lakejer med Johan Kinde i spetsen vill dock ej höra talas om gruppen....troligen eftersom stämningen på en hel konsert i Eskilstuna blev helt fel när Gå å Bada hade agerat förband som " Pustans pastejer " samt att recensionerna i lokalpressen mest handlade om Gå å Bada..." Lustans lakejer hellre än bra, var rubriken......(Gå å Badas version av diverse fashionabla Lustans Lakejer-låtar ”blev" Seans i Södertälje)

 


 

1982 framträdde gruppen på Djurgårdsfestivalen med Ulf Dageby som största fan. Ulf Dageby åkte direkt efter konserten till sin studio i Göteborg och skrev sin hitlåt " En dag på sjön "

Gå å Bada har haft konserter i Eskilstuna, Köpenhamn, Stockholm (bla på det legendarisk Ultrahuset), San Giovanni de Valdarno i Italien.

Gå å Bada finns på LP-skivan "Aktiv -PR " samt på samlingskassetten Absolut Ultra som Ultrahuset gav ut med några av de artister som framträtt.

1997 kom en märklig CD...." En Ko På Isen " - A tribute to Gå Å Bada med fyra i stort sett okända grupper som spelade varsin Gå Å Bada låt. Det kurdiska bandet Barzangi gav sin version av " Aska & Eld ", Atompop arrangerade om " Dum & Naiv ", Deathmetalbandet Exanthema manglade " Blommor av masonit " och Kinespunkarna Optimal sjöng om saker som hände ungefär samtidigt som de föddes. Ubåtar i luften, Kanoter i riksdagen och rädslan för kontokort ! CD´n har tre producenter. Mats Olsson, Kecke Lundgren samt Harri Mänty


Gå å Bada fick 1982 ett skivkontrakt och började spela in en LP. Den är ännu ej klar.
Men skivbolaget Pipaluck finns inte längre. LP-formatet finns nästan inte heller....
Inspelningstudion (POP-studion) är nedlagd.
Inspelningsteknikern Staffan Berggren (från The Shanes) har börjat spela dansbandsmusik........men den som väntar tillräckligt länge kanske någon dag få höra "En plats i poolen", som skivan heter.


 

Bandfakta


MÅNGA har varit med i Gå å Bada.

 

 

 

 

 

 

/ Allan Ladds

/ Råttgift

/ Isak & Huliganerna

/ Trick

/ Date-X

/ Minx

/ Frenchette

/ Dr No & the Negatives

/ Object

/ Linje Lusta

/ Gå å Bada

/ Kontaktlim

/ Makka Splaff

/ Tom Kollo & The Kollo Kids

/ Slagna Hjältar

/ Bajseböj

/ WC

/ Century Boys

/ Memento Mori

/ Tina Tarm

/ Bad Boys Co